Ker je pomembno imeti kompaktne sesalnike prahu

Kompaktnost je nepogrešljiva prednost sistema za odstranjevanje prahu, ki je zasnovan za povečanje učinkovitosti poslovnih procesov. Poleg funkcionalnosti filtra, s katerim je sistem opremljen, pravzaprav zmanjšana velikost omogoča optimizacijo prostorov v prostorih, čim manj posega v proizvodne procese in zahteva minimalno prilagajanje. Poleg tega se v najboljših primerih odstranjevalniki prahu preučujejo v konfiguracijah, ki omogočajo popolno integracijo s podjetjem, s čimer znižujejo tudi same stroške namestitve zahvaljujoč optimiziranim rešitvam.

FMC 200 filter je bil razvit za zagotavljanje največje učinkovitosti filtracije z zelo majhnim odtisom. Sistem za odstranjevanje prahu se tako lahko namesti v bližini kraja nastajanja prahu. To pomeni manjšo porabo energije, manj cevi in ​​na koncu nižje stroške namestitve.

Seveda se filter lahko namesti tudi na prostem. Kompaktna konstrukcija olajša vzdrževanje od tal, kar pogosto otežuje sprehajalne poti in druge konstrukcije.

Lastnosti filtra     

 • FMC 200 filter je mogoče izdelati z moduli 2, 4, 6, 8 predalov (32 ÷ 464 m2) z vložki tako v standardni izvedbi (L) kot v daljši različici (A), s hitrostjo pretoka do 21.200 m3 / h, razširljiv . To je filter za odstranjevanje prahu z večjim pretokom v območju SO.TEC.
 • Vgrajeni ventilatorji od 3kW do 18,5kW so nameščeni nad filtrom.     
 • Naprava za odstranjevanje prahu je opremljena z visoko učinkovitim avtomatskim čistilnim sistemom z nasprotnim tokom stisnjenim zrakom.    
 •  Širok nabor filtrirnih medijev.
 • Širok izbor dodatne opreme, kot so ventilatorji, podporne konstrukcije, prehodi, ventili, posode za zbiranje prahu, dušilci zvoka, abrazivna zaščita pred prahom in hitro zapiranje inšpekcijskih vrat.     3 glavne vrste:     
 1. Filter z odprto osnovno prirobnico za povezavo "tipa silosa"     -
 2. Filtrirajte z rezervoarjem in prirobnico     
 3. Filtrirajte z rezervoarjem in zbiralnikom.     
 • Možnost namestitve znotraj in zunaj.

Uporaba FMC 200 filtra

 • Industrijski sesalniki za prah SO.TEC so zasnovani za odstranjevanje prahu v različnih industrijskih okoliščinah v vseh sektorjih, kjer mora biti proizvodnja potencialno škodljivega prahu pod določenimi mejnimi vrednostmi. Med najpogostejša področja uporabe za zmanjšanje prahu so:     Procesi obdelave kovin: v mnogih fazah obdelave kovin je proizvodnja dima z veliko vsebnostjo prahu, bolj ali manj tankega, ki zahteva ustrezno obdelavo, neizogiben. Govorimo zlasti o postopkih varjenja, laserskega in plazemskega rezanja, premetavanja, čiščenja in mletja, pa tudi o postopkih, ki vključujejo peskanje in peskanje. Ustrezen sesalnik prahu lahko posreduje v vseh teh primerih in zagotavlja skladnost s predpisi ter zdravju zraka.     
 • Kemični in farmacevtski sektor: proizvodnja praškov je tudi skupna značilnost mnogih faz proizvodnih procesov kemičnih in farmacevtskih podjetij. Sesanje teh prahu je bistveno za odpravo s tem povezanih tveganj, upoštevajoč tudi eksplozivno naravo, ki jih pogosto označuje.     
 • Obdelava lesa: podjetja vseh velikosti morajo poskrbeti za pravilno obdelavo prahu, ki se dnevno proizvaja. Sprejem posebnih sistemov za odstranjevanje lesnega prahu je najprimernejša rešitev za zmanjšanje s tem povezanih tveganj, povečanje učinkovitosti in sprejetje dokončne rešitve.     
 • Prehrambeni sektor: nenazadnje se spominjamo potreb po zmanjšanju prahu v prehranskem sektorju glede na številna živila, ki lahko med predelavo ustvarijo elemente prahu. Mnogi od teh prahu so povezani z nevarnostjo eksplozije, zato potrebujejo sesalne sisteme s certifikatom ATEX.

Priponke

PriponkaVelikost
PDF icon filtri_fm.pdf3 MB
PDF icon fmc200.pdf2.16 MB

Zastopane blagovne znamke