Filtri FMKZ in FKZ25 spadajo v kategorijo sesalnih sistemov ATEX: gre za sisteme za odsesavanje prahu najnovejše generacije, namenjene odstranjevanju eksplozivnega prahu. Ti filtri se uporabljajo v mnogih sektorjih, vključno na primer:     Industrijske ali obrtniške dejavnosti, ki se ukvarjajo s kovinsko obdelavo in dodelavo, s posebno pozornostjo na proizvodnjo lahkih kovinskih praškov, kot so aluminij v prahu.     V farmacevtski industriji je znana proizvodnja lahko vnetljivih lahkih praškov, katerih nevarnost mora biti ob sprejetju ATEX industrijskih vakuumov, potrjenih za stopnjo tveganja praškov (glejte spodaj pod razredi tveganja, v katerih ATEX praški so trenutno razvrščeni).     V agroživilski industriji predelava moke vseh vrst vključuje vrsto tveganj, povezanih z vnetljivim potencialom nekaterih od njih. Tudi v tem primeru je tveganje mogoče učinkovito omejiti s sesanjem prahu in njihovo filtracijo.     Obdelava lesa zahteva sprejetje posebnih sistemov za odstranjevanje prahu, ki zahtevajo ATEX certifikat zaradi naravnega vnetljivega prahu teh prahu.

Nevarnosti prahu in eksplozije

Eksplozije prahu so izjemno silovite in se razvijajo z veliko hitrostjo. Prašni delci so razdeljeni v razrede tveganj od št. 1, 2, 3; višje kot je število razredov, bolj silovita je eksplozija. NEDERMAN je razvil industrijske sesalnike za prah s posebnimi filtri, primernimi za vse razrede, s katerimi lahko nadzorujete moč eksplozije, zmanjšate škodo in zagotovite najboljšo možno zaščito pred ljudmi in stvarmi.

Zmanjšajte škodo zaradi eksplozij

Eksplozijsko sesalni sesalniki ATEX FMKZ25 in FKZ25 delujejo natančno kot standardni filtri, vendar je telo filtra ojačano. Filtri so opremljeni tudi z razpočnimi ploščami, ki nimajo mehanskega dela. Če tlak v filtru zaradi eksplozije preseže vnaprej določeno vrednost, se razpočni disk zlomi in tlačni val se odzrači na varno območje. To nadzoruje eksplozijo in posledična škoda je zmanjšana. Potrjeno in certificirano Filtri FMK 25 in FKZ 25 so zasnovani in izdelani po nemških standardih VDI 3673 in imajo certifikat ATEX. Kot vsi SO.TEC sistemi za odstranjevanje prahu, imata tudi filtra FMKZ25 in FKZ25 kompaktno strukturo, ki zmanjšuje splošne dimenzije, hkrati pa poveča učinkovitost sesanja in filtracije. Zmanjšane dimenzije omogočajo namestitev sesalnikov za prah blizu mesta, kjer se proizvajajo, s čimer se zmanjša poraba energije med sesalno fazo, dolžino cevi in ​​s tem skupni stroški vgradnje.

Certifikati

Filtri FMK 25 in FKZ 25 so zasnovani in izdelani po nemških standardih VDI 3673 in imajo certifikat ATEX. Kot vsi SO.TEC sistemi za odstranjevanje prahu, imata tudi filtra FMKZ25 in FKZ25 kompaktno strukturo, ki zmanjšata skupne dimenzije, hkrati pa povečujeta učinkovitost sesanja in filtracije. Zmanjšane dimenzije omogočajo namestitev odsesavalcev prahu blizu mesta, kjer se proizvajajo, s čimer se zmanjša poraba energije med fazo sesanja, dolžina cevi in ​​s tem skupni stroški vgradnje.

Priponke

PriponkaVelikost
PDF icon fmkz25.pdf1.68 MB

Zastopane blagovne znamke